مقایسه صندوق طلا با سکه

آنچه در این مقاله می خوانید:

در این مقاله، به طور جامع صندوق طلا را بررسی کردیم و دلایل برتری آن نسبت به خرید فیزیکی طلا را به شما نشان دادیم. حالا نوبت شماست تا با توجه به اطلاعات ارائه شده، بهترین تصمیم سرمایه‌گذاری را بگیرید.

صندوق‌های طلا چیست؟

 

صندوق‌های طلا یکی از تغییرات بسیار خوب در دنیای مالی می‌باشد.رسما سهولت معاملاتی بر روی فلز گران‌بهای طلا را از طریق این صندوق‌های طلا ایجاد کردیم صندوق‌هایی که در بازار بورس وجود دارد رسما منابع مالی را که دوست دارند در طلا سرمایه گذاری کنند جذب می‌کنند و به یک مرتبه خودشان خرید طلا را انجام می‌دهند معمولا در حال حاضر متناسب با ساختار دارایی‌های صندوق طلاهای‌شان دو دسته هستند:

بعضی از آن‌ها عمدتا سرمایه‌گذاری روی گواهی‌های سکه کرده‌اند یعنی عمده دارایی های صندوق  طلا گواهی سکه تمام بهار آزادی می‌باشد. بعضی‌ها گواهی شمش طلا خریداری کرده‌اند (شمش 24 عیار یا 999).

 

 

 

 

مزایا و معایب سرمایه گذاری در صندوق طلا چیست؟

مزایا صندوق های طلا:

1) سهولت در خرید و فروش:
خرید وفروش صندوق طلا بسیار راحت می‌باشد و نسبت به معامله به صورت طلای فیزیکی یک  مزیت حساب می‌شود صندوق طلا نقد شونده‌تر است و روزهایی که مخصوصا در اوج رونق یا اوج رکود باشد اوج خوش بینی یا اوج ترس باشد به راحتی قابلیت معامله دارد درصورتی که اگر ما طلا را به صورت فیزیکی  بخواهیم معامله کنیم  روزهایی معمولا خیلی احساساتی قیمت افزایش پیدا می‌کند کم‌تر طلا فروشی پیدا می‌کنیم که  به راحتی بتوانیم  حداقل با کارمزدهای  قبلی معامله فروش طلامان را انجام دهیم پس کارمزد خرید وفروش در معامله‌ی فیزیکی می‌تواند متغییر بنابر شرایط بازار باشد اما با کارمزد  بسیار پایین صندوق‌های طلا مطابق قانون تعیین‌شده وهمیشه ثابت است مگراینکه تصمیم گیری به صورت کلی صورت گیرد.

  1. معافیت مالی صندوق های طلا:
    گردش حسابی که صورت می‌گیرد کم‌تر می‌باشد و از نظر بحث مالیات  حتی مالیات بر عایدی سرمایه هم تعلق نمی‌گیرد و درواقع از این منظر هم می‌تواند منفعت بسیار خوبی نسبت به طلای فیزیکی داشته باشد

3)ریسک کم در نگهداری:

به صورت کلی ریسک نگه داری بسیار پایینی دارد یا به طور کلی ریسکی ندارد اما اگر طلا را به صورت فیزیکی خریداری بفرمایید ریسک نگه‌داری‌اش خیلی بالا می‌باشد حتی با نگهداری در صندوق امانات بانک ها.

برخی افراد بر این باورند که در شرایط نا امنی، ریسک ها افزایش پیدا می‌کند و طلا نقش ریزرو بودن(امن بودن) خود را به عنوان یک کالای امن می‌خواهد نشان می دهد، ممکن است در چنین شرایط خاصی صندوق‌های طلا نتوانند ریزرو باشند اما بنابرسابقه معاملاتی‌شان در بازار بورس  زمانی که ریسک‌ها افزایش پیدا کرده می‌باشد کاملا مشابه یک ریزرو عمل کردند یعنی همان طوری که تقاضا برای طلا به وجود آمده‌است و افزایش قیمت را تجربه کرده در بستر بازار بورس نیز تقاضا برای صندوق‌های طلا افزایش پیدا کرده‌است .

4) بازدهی صندوق های طلا:

جالب است بدانید که تقریبا بازده مشابهی را به میزان طلای فیزیکی داشته‌اند گاها مقداری بالاتر و گاها مقداری پایین‌تر که یک مقدار تفاوت بازدهی به تبع عرضه و تقاضا می‌باشد و  یک مقدار تفاوت بازدهی به خاطر سهولت معاملاتی و ساختار مالکیت طلای آن صندوق بوده است گاها زمانی که سکه حباب قیمتی پیدا کرده افراد صندوق‌های طلایی که عمده‌ی گواهی سکه دارند را فروخته‌اند و تبدیل به صندوق‌های طلایی کرده‌اند که عمدتا گواهی شمش داشتند و یا بالعکس بنابراین نقش ساختار دارایی‌های صندوق‌های طلا نیز موثر بوده است.

درحال حاضر قریب به بالای ده تا صندوق طلا در بازار بورس داریم  واین‌ها  تقسیم سود انجام نمی‌دهند هرروز که بازار ساعت معاملاتی‌شان صورت می‌گیرد و تمام می‌شود  یک NAV (خالص ارزش دارایی ها) را به روز می‌کنند و روزهایی که در سایت خود بورس نشان می‌دهند (که چه قدر ان ای وی وچه قدر ارزش آن‌ها می‌باشد و چه قدر طلای  خالص‌شان می ارزد) که نحوه ی محاسبه آن ها بسیار ساده می‌باشد:

قیمت طلا را ضربدر تعداد وزن طلا و تقسیم بر تعداد واحدهایی می‌کنند که در واقع منتشر شده‌است ان ای وی برای هر واحد صندوق مشخص می‌شود.

NAV(هر واحد صندوق طلا) = قیمت طلا * وزن طلا /تعداد واحد های منتشر شده صندوق (unit)

صندوق های طلا  مشابه بعضی از صندوق‌ها تقسیم سود ندارند اما مجمع برگذار می‌کنند. بسیار شفافیت اطلاعاتی دارند گزارش های مالی منظم منتشر می‌کنند و اگر تغییراتی در ساختار دارایی‌هایشان صورت پذیرد حتما منتشر می‌کنند،  ماهانه ان ای وی‌شان را به ریز تفسیر منتشر می‌کنند هر سه ماه یک بار حسابرسی می‌شوند نظارت دارند بازرسی دارند وضامن نقدشوندگی دارند.

به صورت کلی این بزار بسیار خوب می‌باشد مخصوصا برای عزیزانی که در شهرستان تشریف دارند و خرید و فروش طلا به صورت فیزیکی مقداری برای آن‌ها سخت می‌باشد (مخصوصا در حجم بالا)

توصیه به فعالین بازار بورس:

اختصاص درصدی از سرمایه گذاری روی صندوق‌های طلا جذاب می‌تواند جذاب باشد.

به عنوان قسمتی از دارایی‌ها و در واقع چیدمان سبد دارایی هایشان که همیشه به عنوان یک فعال سرمایه گذاری در اقتصاد یک دغدغه بوده است .

سرمایه گذاری که میخواهد در کسب و کارها سرمایه گذاری کند و در بستر بورس با سهولت معامله، شفافیت معامله و  شفافیت مالیاتی کار کند، می‌تواند درصدی از دارایی را در طلا و مسکن سرمایه گذاری کند.

تا به امروز 4 صندوق مسکن در بورس عرضه شده‌اند، صندوق های امین شهر، مالک آتیه، ارزش مسکن، دانیک.

بنابراین یک سرمایه گذار میتواند  درصدی از دارایی اش را روی مسکن، در بستر بورس سرمایه گذاری کند  یا  درصدی از دارایی اش را در زمین سرمایه گذاری کند (متاسفانه در حال حاضر صندوق زمین در بازار بورس عرضه نشده است)،در بستر بورس روی نقره سرمایه گذاری کند  و سهولت معاملاتی داشته باشد، در این بستر راحت میتواند با چند کلیک، خرید و فروش را انجام دهد و همه فعالیت ها را شفاف و منظم وقانونی انجام می‌دهد این بستر نیازی به  رفت و آمد و نگه‌داری و معامله فیزیکی نمی‌باشد بنابراین صندوق نقره نیز می‌تواند  بسیارخوب باشد که متاسفانه درحال حاضر در بازار بورس عرضه نمی‌شود.

ابزارهای نوین مالی تماما  منجربه این می‌شوند که ما بتوانیم سرمایه گذاری با تنوع بیشتری در بازارهای مختلفی به راحتی انجام دهیم لذا صندوق های طلا این کار خیلی خوب را انجام داده‌اند که تعدادشان در سال 1402  بیشتر شد  و در حال حاضر روز به روز درحال افزایش می‌باشد .

هنگام خرید و فروش طلا در بازار های مالی به نکات زیر توجه بفرمایید:

  1. سایز صندوق: یعنی چه مقدار طلا دارد (هزار میلیارد، دوهزارمیلیارد، صد میلیارد، پنجاه میلیارد، دویست میلیارد و یا پانصدمیلیارد) در سامانه کدال که اطلاعات این صندوق ها منتشر می‌شود میزان ارزش کل صندوق مشخص می‌باشد برای یک شخصی خرید یک صندوق بزرگ الویت دارد برای شخص دیگری خیر، بزرگ بودن و کوچک بودن بنابر سایز مبلغ سرمایه گذاری خیلی حائز اهمیت نیست.
  2. ساختار طلا: ساختار طلا عمدتا گواهی سکه یا شمش می‌باشد و در حال حاضر سکه تمام حباب دارد یا ندارد؟ شمش حباب دارد یا ندارد؟
  3. میزان نقدشوندگی‌اش و حجم معاملات روزانه‌اش
  4. زمان معاملاتی‌اش که برای همه آن‌ها  یکسان می‌باشد.

در نتیجه اختصاص قسمتی از دارایی‌ها به صندوق سرمایه گذاری طلا همچنین نوسانگیری از این بازار در صورت داشتن دانش کافی می‌تواند برای سبد شما سود آور باشد.

 

معایب صندوق های طلا:

  1. محدودیت زمان معامله:
    یکی از ایراداتی که صندوق های طلا دارند زمان محدود انجام معاملات آنها می‌باشد.

زمان معاملات صندوق های طلا  درحال حاضر از شنبه تا چهار شنبه از ساعت  12:30  تا ساعت 15:30 می‌باشد.

دلیل انتخاب این زمان، شروع قیمت گذاری دلار و طلا از ساعت 11:30 ظهر می‌باشد.
درنتیجه صندوق های طلا از ساعت 12:30 با یک ساعت تاخیر شروع به فعالیت میکنند که این محدودیت را میتوان جزوی از معایب صندوق های طلا دانست چرا که فروشگاه های عرضه کننده طلا همه روزه خدمت رسانی میکنند و حتی بعضی از آن ها در روز های تعطیل هم فعالیت دارند.

  1. باور های شخصی: برخی افراد بر این باور هستند که طلا باید فقط به صورت فیزیکی تهیه و نگهداری شود بنا بر صندوق های طلا برای این افراد جذابیت ندارد.

تا به امروز حجم معاملات و تعداد صندوق‌های طلا  روز به روز در حال افزایش است و رقم قابل توجهی متناسب با میزان معاملات روزانه در بورس به این صندوق‌های طلا  اختصاص داده می‌شود.
روز به روز استقبال مردم و تقاضا برای اینگونه  ابزارهای نوین مالی در حال افزایش می‌باشد که خودش به نوبه‌ی خودش نشان دهنده‌ی افزایش دانش، آگاهی و سواد جامعه می‌باشد .

ما در دوره‌ی مسیر ثروت ساز به صورت اساسی در خصوص صندوق های طلا آموزش دادیم ودر کانال اختصاصی دوره مسیر ثروت ساز  به صورت رایگان و مادام لعمر توصیه به خریدهایمان را ارسال می‌‍کنیم و تحلیل و تفسیر را بنابر شرایط بازار و تغییر روندهای بازار که عمدتا بنابر تغییر قیمت دلار و قیمت طلا و اونس جهانی طلا دربازار جهانی می‌باشد، خدمت دانشپذیران دوره مسیر ثروت ساز تقدیم حضور می‌کنیم.

شما عزیزان نیز می‌توانید با تحلیل قیمت دلار و تحلیل  قیمت اونس جهانی نقاط بسیار جذابی را جهت سرمایه‌گذاری روی فلز گران‌بهای طلا پیدا کنید .
هم از جهت خرید و هم جهت فروش و همچنین متناسب با آن تحلیل بررسی ساختار مالکیت آن صندوق طلا  ( صندوق سکه یا گواهی شمش) ان ای وی(NAV)  آن را تحلیل کنید نقاط خیلی خوب برای خرید و برای فروش را پdدا نمایید.
سرمایه‌گذاری روی طلا برای بلند مدت صرفا قدرت خرید شما را حفظ می‌کند و سود اقتصادی ازآن کسی می‌شود که بتواند از نوسانات این بازار بهره‌مند شود.

البته نوسان گرفتن لزوما منتج به سود  نمی‌شود خیلی وقت‌ها ممکن است منتج به زیان شود.

بنابراین برای افزایش دانش، آگاهی، مهارت و تجربه ابتدا توصیه میکنم با مبالغ بسیار کم وارد نوسان گیری آن شوید خرید و فروش‌تان را در نقاطی که بنابر آموزشی که دیدید تعیین نمایید و انجام دهید و آرام آرام حجم معاملاتی خود را  افزایش دهید.